2 students looking at ExpertTrack courses from FutureLearn and the British Council

Pembelajaran lebih mendalam dengan ExpertTracks

ExpertTracks ialah koleksi kursus yang dirancang untuk membantu anda mengukuhkan kemahiran anda dengan melihat dengan lebih mendalam pada suatu subjek. Mulakan pada bila-bila masa yang anda mahu dan belajar mengikut kelajuan anda sendiri sambil anda menjalani satu siri kursus yang bertumpukan kepada topik. Dalam setiap minggu kursus, anda akan mempelajari subjek secara mendalam, berkongsi idea dan pengalaman anda dan mengambil kuiz pendek untuk menyemak pemahaman anda.

Daftar untuk percubaan tujuh hari percuma, kemudian langgan untuk meneruskan pembelajaran. Langganan berharga £36 sebulan dan anda boleh membatalkan bila-bila masa anda mahu.

ExpertTracks daripada British Council:

Understanding IELTS

Empat kursus dalam Understanding IELTS ini,  ExpertTrack menyediakan panduan lengkap untuk persediaan IELTS dengan nasihat, strategi dan latihan untuk keempat-empat bahagian ujian. Pada penghujung ExpertTrack, anda akan mengetahui semua yang anda perlu lakukan untuk bersedia untuk berjaya dalam IELTS. Ambil kursus dalam sebarang urutan untuk memberi tumpuan kepada kemahiran yang anda perlukan.

Tahap: Pengenalan

Tempoh: 12 minggu/36 jam

Kursus: Membaca, Menulis, Bertutur, Mendengar

Ketahui lebih lanjut: Lawati FutureLearn untuk mengetahui lebih lanjut tentang Memahami IELTS

Meneroka bahasa Inggeris: Bahasa dan budaya

ExpertTrack ini akan memperdalam pemahaman anda tentang budaya dan sejarah UK dan juga membantu anda meningkatkan bahasa Inggeris anda dan memberi anda peluang untuk berlatih pada setiap langkah.

Tiga kursus itu melihat aspek Britain moden serta melihat kembali beberapa akar budaya British dalam karya William Shakespeare dan dalam Magna Carta, asas demokrasi moden kita.

Sepanjang tiga kursus tersebut, anda akan mendengar bahasa Inggeris tulen dalam temu bual dengan orang di seluruh UK, anda akan melakukan aktiviti bahasa berdasarkan bahasa Inggeris yang anda dengar dan anda akan berkongsi pemikiran, pengalaman dan pendapat anda sendiri pada setiap langkah.

Tahap: Pengenalan

Tempoh: 13 minggu/39 jam

Kursus: Bahasa dan Budaya, Shakespeare dan Magna Carta

Ketahui lebih lanjut: Lawati FutureLearn untuk mengetahui lebih lanjut tentang Meneroka bahasa Inggeris: Bahasa dan budaya

Cara Merancang dan Mengajar Pelajaran Bahasa Inggeris yang Hebat

Tiga kursus dalam ExpertTrack ini akan membantu guru bahasa Inggeris menambah baik perancangan dan penyediaan pelajaran mereka dan membenarkan mereka mengawal Pembangunan Profesional Berterusan mereka sendiri.

Rangka Kerja CPD British Council mengenal pasti dua belas amalan profesional yang menerangkan perkara yang dilakukan oleh guru dan membantu anda merancang pembangunan profesional anda sendiri. Ketiga-tiga kursus ini melihat kesemua dua belas latihan daripada Mengetahui Subjek hingga Kemahiran Abad ke-21 dan memberi anda banyak cadangan dan idea yang hebat untuk diambil dalam pengajaran anda sendiri.

Tahap: Pengenalan

Tempoh: 12 minggu/36 jam

Kursus: Pelajaran dan Pengajaran, Pembelajaran dan Pelajar, Bilik Darjah dan Dunia

Ketahui lebih lanjut: Lawati FutureLearn untuk mengetahui lebih lanjut tentang Cara Merancang dan Mengajar Pelajaran Bahasa Inggeris yang Hebat

Bahasa Inggeris dalam Awal Kanak-Kanak

ExpertTrack ini akan membantu guru dan ibu bapa kepada kanak-kanak yang masih kecil untuk mengetahui cara kanak-kanak mempelajari bahasa dan perkara yang boleh anda lakukan untuk membantu mereka memanfaatkan sepenuhnya pengalaman pembelajaran bahasa.

Anda akan meneroka perkembangan awal kanak-kanak dan mengkaji cara kanak-kanak kecil belajar bahasa Inggeris serta menemui cara dan sebab kanak-kanak belajar dengan baik melalui bermain.

Tahap: Pengenalan

Tempoh: 6 minggu/12 jam

Kursus: Belajar Bahasa Melalui Bermain, Konteks dan Komunikasi, Betapa Gembiranya Kanak-Kanak Belajar

Ketahui lebih lanjut: Lawati FutureLearn untuk mengetahui lebih lanjut tentang Bahasa Inggeris dalam Awal Kanak-Kanak.

Kursus percuma di FutureLearn

Selain ExpertTracks kami, British Council menawarkan beberapa kursus percuma untuk guru dan pelajar di FutureLearn. Ini termasuk Bahasa Inggeris untuk Tempat Kerja dan Mengajar Pelajar Muda Dalam Talian.

Dapatkan butiran semua kursus FutureLearn kami di halaman rakan kongsi FutureLearn kami.

Kongsi maklumat ini