igcse img

Kursus persediaan IGCSE kami ialah sambungan kepada kursus sedia ada yang membentuk kemahiran yang lebih kompleks untuk memastikan pelajar bersedia untuk dan menyokong masa depan  IGCSE. Kursus dua tahun ini akan melengkapkan pembelajaran di sekolah dan memberi pelajar keyakinan dan kemahiran untuk menangani peperiksaan IGCSE.

Pelajar akan membina keyakinan dalam membaca kedua-dua buku fiksyen dan bukan fiksyen dan belajar untuk mempelajari maksud tersirat. Mereka juga akan lebih fasih dalam membincangkan topik-topik dengan mendalam dan memberikan ceramah individu. Tumpuan pada kemahiran mengambil peperiksaan akan memastikan pelajar membuat latihan rumusan dan mengambil nota,   begitu juga kemahiran untuk menyimpulkan maksud. Pelajar akan secara beransur-ansur memperbaiki ketepatan dalam penulisan pelbagai genre seperti artikel, surat-surat, esei dan catatan jurnal.

MELALUI KURSUS INI ANAK ANDA AKAN:

 • Membina keyakinan untuk membaca buku fiksyen dan bukan fiksyen serta mempelajari untuk memahami maksud tersirat.
 • Lebih fasih untuk membincangkan tajuk-tajuk dengan mendalam dan memberi ceramah individu.
 • Berlatih menulis rumusan dan megambil nota serta membentuk kemahiran untuk menyimpulkan maksud.
 • Secara beransur-ansur memperbaiki ketepatan dalam penulisan pelbagai genre seperti artikel, surat-surat, esei dan catatan jurnal.

Tempah ujian penilaian

Course information

 • Kuala Lumpur (Wisma Golden Eagle Realty)

  Umur: 13 hingga 15 tahun
  Tempoh pembelajaran: 10 minggu bagi setiap penggal. Kursus ini adalah bagi tempoh 2 tahun/8 penggal. 3 jam bagi setiap pembelajaran. 
  Masa: 2.15ptg - 5.15ptg setiap Ahad
  Tarikh mula: 8 September 2019 - 24 November 2019
 • The Curve

  Umur: 13 hingga 17 tahun
  Tempoh pembelajaran: 10 minggu bagi setiap penggal. Kursus ini adalah bagi tempoh 2 tahun/8 penggal. 3 jam bagi setiap pembelajaran. 
  Masa: 5.30ptg - 8.30ptg setiap Khamis
  Tarikh mula: 12 September 2019 - 21 November 2019